Annelise Călătorii și drumeții montane
Monumentul Tropeum Traian, refacut, pe locul fostului monument ridicat de Traian in urma celui de al doilea razboi din 105-106.Recomand vizitarea lui.E impresionant !
Sursă:
Alexandru Achimescu
Monument ridicat între anii 106-109 a Ch. în cinstea victoriei lui Traian din al doilea război daco-roman 105-106. Actuala construcție este refăcută, pe ruinele construcției inițiale.
Sursă:
Cătălin Vasile
Un loc foarte plăcut. Monumentul nu pare prea impresionant pentru cine nu îi cunoaște povestea. Merită vizitat măcar o dată în viață!
Sursă:
Ionel Stelian
Un monument impresionant ce merită vizitat, monument ce atestă originile românilor ca urmași ai geto-dacilor și romanilor. Se vizitează de miercuri până duminică între orele 10-18, conform programului afișat. Piese originale din mausoleu se afla in muzeul frumos amenajat din localitate. Un panou informativ se afla langa monument. Nu ratați de asemenea cetatea aflată în apropiere...primul municipiu de pe teritoriul României de astăzi...impresionant.
Sursă:
Catrina Lucian Andrei
Cetatea intr-adevar superba. Chiar daca sunt ruine impresioneaza prin arhitectura romana. Intr-adevar vazi cum construiau si amplasau totul romanii. Pacat sa nu exista niciun mijloc de informare despre ea
Sursă:
Sorin Lungu
Am mai fost cu alta ocazie insa am renuntat datorita pretului intrarii destul de piperat .. Acum taxa era accesibila - 10 lei pers. Am intrat si am facut cateva poze .
Sursă:
La Zenia
O locație plina de istorie și caracter.Vizita nu va fi completa fara o oprire la Muzeul Arheologic din Adamclisi.
Sursă:
Iulian Enache
Am numeroase vizite aici cu o sumedenie de prieteni.Dacă spui povestea locului, acesta devine interesant.Bineînțeles, completezi cu castrul, aflat la câteva sute de metri mai jos și cu muzeul din sat unde se afla metopele originale, plus alte obiecte recuperate din săpături.
Sursă:
Dan
Foarte frumos și impunător. Trebuie menționat faptul că este o restaurare, piesele originale (deteriorate de timp, mai mult sau mai puțin, din păcate) se regăsesc la muzeu. Să fiți atenți să mergeți si la cetatea tropaeum Traiani, care este pe drumul de întoarcere, dar faceți dreapta, cum plecați de la monument, cam în vreo 200-300 de metri. Drumul se lasă în jos și va duce direct in cetatea tropaeum Traiani. Intrarea la monument este 10 lei, la cetate este liberă intrarea.
Sursă:
ungureanu andrei
Drumul pana acolo este foarte bun. Daca doriti putina istorie, va recomand sa vizitati aceasta locatie. De asemenea, daca ajungeti in zona, puteti vizita si pestera sf. Andrei. Puneti pe gps biserica sf. Andrei, pt ca daca puneti pe cautare "pestera sf Andrei", gps-ul va va directiona gresit. Am patit asta ieri.
Sursă: