Ioana Chirilă
Am ajuns accidental aici, pe o vreme ploioasă și rece, dar muzeul a meritat din plin vizita! Pe lângă bunătatea personalui, am adăugat câteva cunoștințe și am aflat despre o personalitate care îmi era necunoscută. Mina, chiar dacă micuță, are exponate foarte interesante și pietre atât de frumoase! Recomand acest muzeu!
Sursă:
Gabi T.
Un muzeu realizat în casa marelui chimist Petre Poni , cel care a făcut primele manuale din România.Și pe lângă biroul și laboratorul profesorului, precum și mini mina realizată la subsol, am aflat și despre soția acestuia ... dar vă las să descoperiți...Recomand !
Sursă:
Gabriela Ciobotaru
Pot spune că muzeul ,,Poni-Cernătescu” m-a impresionat profund pe lângă faptul că prezintă elemente din istoria noastră acesta mai dispune și de o colecție foarte frumoasă de minerale care merită vizitată.
Sursă:
Vlad Nistor
Muzeul Memorial Poni-Cernatescu il are in prim-plan pe chimistul si savantul cu acelasi nume, in muzeu se gasesc de la obiecte de epoca la echipamente pentru realizarea de experimente chimice. In plus, la subsol exista o expozitie de pietre pretioase. Personalul este bine pregatit si foarte zambaret :)
Sursă:
Ana Flávia Machado Oliveira
Very beautiful, with a science lab with an interactive periodic table and a secret basement outside(Tradus de Google)Foarte frumos, cu un laborator de științe cu un tabel periodic interactiv și un subsol secret afară
Sursă:
Ganea
Mulțumim doamnei muzeograf pentru primire. Muzeul este impecabil, amabilitate este la ea acasă, merită vizitat!
Sursă:
Mihaela
Mic muzeu bijuterie de a carei existenta, spre marea mea rusine, nu stiam. Doamna muzeografa a fost foarte amabile si mi-a povestit istoria casei. Emotionant! La o masa de lemb di salon au stat si Creanga si Eminescu si junimistii! Mii de multumiri!
Sursă:
Angelica
Dupa renovare arata exceptional. Pentru grupuri de copii se fac si experimente chimice. Subsolul este renovat din 2012. Acolo putem gasi multe cristale.
Sursă:
Gabriela
Un muzeu realizat în casa marelui chimist Petre Poni, cel care a făcut primele manuale din România. Și pe lângă biroul și laboratorul profesorului, precum și mini mina realizată la subsol, am aflat și despre soția acestuia.dar vă las să descoperiți. Recomand!
Sursă:
Cristi
This one was a big surprise! The house itself keeps the original furniture. The personality of the owner and then his family had a big impact of progress of science and education. The lady who told us the story was very attentive, knowledgeable and made our visit great.
Sursă:
Ionela
Casa care adăpostește muzeul Poni Cernătescu a devenit proprietatea profesorului Petru Poni, cel care a pus bazele științei românești. Muzeul reconstituie ambianta unei reședințe de inceput de secol XX, tot aici fiind amenajat un laborator de chimie destinat desfășurării atelierelor de pedagogie muzeala pentru elevi și studenți. Foisorulcul casei numit " chioșcul poeziei" este locul unde Mihai Eminescu, Veronica Micle și Matilda Cugler-Poni citeau versuri.
Sursă: